24 Ağustos 2017 Perşembe

Faşizm Komünizm ve Kapitalizm

Kimin kazandığını öğrenmek için Faşist sistemin Komünist sistem karşısında yenildiğini ancak Kapitalist sistemin hepsini yendiğini ABD'nin II.Dünya savaşından güçlü bir şekilde çıkmasından anlayabiliriz.

İsterseniz istihbarat alanında çalışmalar yapan Reinhard Gehlen'in Nazi Almanya'sından sonra Kapitalist Amerika için çalışmasından da anlayabilirsiniz.

Yeter ki siz anlamak isteyin biz her yerde anlatırız.

Eğitim alanında faşist bir eğitim veren Nazi Almanyası mühendislikte iyi olabilirdi ancak eğitim alanında özgür düşünce yoktu.Yasaklanan kitaplar düşünceler sonucunda Almanya çok ağır bedeller ödedi.

Aynı karşı olma durumu Sovyet Rusyası için de geçerlidir.Onlar da yine kendi sistemleri içerisinde fikirlere karşı bir duruş sergiledi ve parçalanmaya ardından bitmeye başladılar.

Daha sonrasında Almanlar ülkelerinde komünist bir parti kurulmasına dahi izin verdiler.Çünkü onlar nerede yanlış yaptıklarının farkına vardılar.Bireylerin özgür düşünce sistemlerini ele geçiremezlerdi.Ancak Hitler'in bundan haberi dahi yoktu.

Diğer yandan en ilginç örnek ise Çin oldu Mao sonrasında toparlamak için kapitalist ekonomi içerisinde komünist bir yaşam olarak düzenlenen sisteme geçtiler.( Deng Xiaoping dönemi )

Fikir insanlar arasında çok hızlı bir şekilde yayılan ve yok edilmesi imkansız olan bir olguydu.

Hangi sistem fikirlere karşı ise o sistem yenilmeye mahkumdur.

salihyücelgür