26 Ağustos 2017 Cumartesi

Bireyin elit bireyi ve kesimi tanımlamasındaki hatalar...


Elit kesimin ya da bireyin tanımlamasında ve algılanmasında hala ekonomik olarak güçlü bir birey profili çıkmaktadır bazı bireylere göre.Ancak bunun böyle olmadığı, ekonominin elit olmak için bir aracı olduğunu anlatmak topluma galiba gerçekten ve gerçekten bir hayal.

Bunun nedeni sorguladığımızda ise bireyin gerçeği algılaması ve önemsemesi gelir.Eğer birey gerçekten gerçekliğe önem veriyor ise elit kesimi ve elit bir bireyin nasıl oluştuğunu gerçekten anlar ve kavrar.

Ancak önem vermiyor ya da önem verebilecek bir eğitim seviyesine sahip değilse ( okul bitirmek değildir okur yazar olmaktır eğitim ) elit kesimi ve elit bir bireyi her türlü bilgiye para ile ulaşabilen bir profil olarak algılamaktadır.

Ne yazık ki ülkemizde ideolojilerin koyu kısmında olan bireylerin elit bireyi ve kesimin algılanmasını dezenforme etmeleri sonucunda bu konu hiç anlaşılamamıştır. 

Aynı zamanda bu ideolojilerin en koyu kısmında olan bireylerde o ideolojiyi tadan bireyler tarafından o ideolojinin elitidir ancak gerçekten değil kendi doğruları içerisinde bir elitlik mevcuttur.

salihyücelgür