21 Nisan 2018 Cumartesi

Şahsiyet dizisi



Toplum tarafından çoğunluğun adalet olarak algılandığını anlatmaya çalışan Şahsiyet dizisi.Toplumun aslında adalet olarak algıladığı kavramın çoğunluğun istediği olarak algılamasını açıklamak üzerine çekilmiş bir dizi.


Bir evin ve içerisindeki insanların çevresindeki diğer insanlar tarafından saldırıya uğraması ve içerisindeki insanların ölümle sonuçlanan bir olayın çevrede yaşayanların çoğunun çıkarına kullanılması,toplumumuzdaki bireysel çıkarcılığın göstergesidir aslında...


Toplumumuzdaki bireysel çıkarcılık sebebi ile toplumsal problemlerimizi çözemediğimizi daha önceden yazılarımı okuyan arkadaşlar zaten biliyorlar.


Adalet kavramını ancak bu kadar saçma bir şekilde algıyalan toplumun ne kadar adaletli olabileceği ise adalet kavramını yine nasıl eleştirdiği ve nasıl ele aldığı ile önemlidir.Bu yüzden başkalarını ve diğer sistemleri durmadan suçlayan toplum, asıl gerçek sorumlu bireyleri hiç bir zaman algılayamayacaktır.


Adalet kavramını Agah bey’in yeniden gerçekten algılaması, sistemin içerisinde olan bir birey olarak asıl önemli olanın asıl suçluların ortaya çıkması ile ilgilidir.Agah bey’in işlediği bütün cinayetler ise bu sır perdesi ile ilgili bir ortak noktaya varmaktadır.Öldürülen bir aile ve yanan bir ev ardından bundan çıkar sağlayan bireysel çıkarcı bireyler ve bu olayın üstünü örten kokuşmuş bireyler…

Salih Yücel GÜR