14 Nisan 2017 Cuma

Bilginin Akademik Düzeyde Zehirlemesi…

 

Akademisyenler dergi gazete v.b gibi yayın organlarına yazı yazarken diğer akademisyenlerin yanlışlarını söyleyebilir düzeltilmesini isteyebilir. Ancak bu yayın organlarına yazı yazan akademisyenler bu yazılarını diğer akademisyenler için kullanır ve toplumu aydınlatmaktan vazgeçer ise işte o zaman Türkiye ortamında olduğu gibi bir gazeteler dergiler aracılığı ile akademisyenler kavgası başlar.

            Türkiye’deki toplumun eğitim durumu bellidir. Akademisyenler yani sistemin en tepesindeki öğretmenler bunları düzeltecek araştırmalar ve makaleler yayınlamak zorundadır. Fikirler elbette tartışılacak ancak onlara sunulan imkanları herhangi bir ideolojik kitleyi kendisine bağlamak ve körüklemek için kullanan akademisyenler gerçekten çok komik duruma düşmektedirler.

            Bu yüzdendir ki İlber ORTAYLI, Halil İNALCIK, Celal ŞENGÖR gibi isimlerin değeri diğerlerinin yanında bilinmelidir. Bu tür isimlerin değerlerinin bilinmemesi toplumsal olarak yapılacak en büyük hatalardan bir tanesidir.


Dipnot: Lütfen orantısız okuyunuz. Toplumunuzu ve ülkenizi ileriye götürmek istiyorsanız eğer. Özellikle akademik konularda farklı alanlarda…


Salih Yücel GÜR