16 Mayıs 2016 Pazartesi

Bizden Öncekiler Bizden Sonrakiler…

Toplumlar, kültürler, insanlar ve bütün dünya. 

İnsan ne kadar yeterli idi ? Ne kadar yetti ? Sorular büyük insanlar ise o kadar büyük değil artık sadece geçimlerini sağlamak için çalışıyor ve sorgulamıyorlar.

Neden niçin gibi sorular bitti artık sadece yaşam kavgasındayız. En azından biz ve bizim gibi ülkelerde durum böyle.Gün geçmiyor ki insanlar sadece sorgulamak için yaşadıklarını hatırlasınlar.Hatırlayanlar ise toplum tarafından deli ünvanı kazanıyor.Biz ve bizim gibi insanlar anlıyor sadece galiba yine bizi.Dönüşüm değil bu döngü galiba bizim bize olan muhabbetimiz.

Biz ? 

İdeolojileri takılmadan oturup çay içen ve birbirimizin ideolojilerini en akıllıca eleştirebilenler. Sessiz kalmayı aslında cevap sayan kişiler. Bazen o kadar sessiz kalıyoruz ki biz bile unutuyoruz ne zaman sessiz kaldık diye. Bazen ise çığlık atmak bağırmak istiyoruz dünyaya gerçekleri.Dünya nereye gidiyorsun böyle döne döne diyerek.İşte o zaman deli olduğumuzu bir daha vuruyorlar yüzümüze.Hem de edepten yoksun bir şekilde.

Aynı zamanda bizim dostlarımız yine biz gibi olan insanlar hani şu üst paragrafta deli diye nitelendirdiklerimiz. Çünkü onlar ideolojilerinin gerçeklerini biliyorlar.Yani eksik kısmın farkındalar.Bu yüzden karşıt ideolojilerin eleştirilerine hak veriyorlar ancak bunu sesli bir biçimde dile getirmiyorlar.

İyi ki bizim gibi olan insanlar var yoksa çok yalnız kalırdım. Öğrenen okuyan bilen sorgulayan kim varsa selam olsun demekten başka çaremiz yok.Aramıza yollar da girse selam etmekten büyük erdem yok bizim için.Her selam da eleştiriyi de sıkıştırıyoruz araya unutmadan.

Huylu huyundan vazgeçmez vesselam…

Salih Yücel GÜR